Voka Zomerstage bij Brouwerij Huyghe (Melle)

Door Andries Gryffroy op 24 augustus 2017, over deze onderwerpen: Economie, ondernemerschap en innovatie, Melle en de regio

Voor de VOKA zomerstage speelden Vlaams Volksvertegenwoordiger, Andries Gryffroy, samen met Europees parlementslid, Anneleen Van Bossuyt, een thuismatch. Ze bezochten immers de familiale Brouwerij Huyghe in Melle. Brouwerij Huyghe is een interessante onderneming en wereldberoemd om de befaamde Delirium Tremens, het bier met de roze olifant. Ze ondervonden dat bier brouwen een boeiend en complex proces is: voorbereiden, wegen, mengen, roeren, kuisen, ‘draft’ wegschrapen van de membraamfilter en uiteraard ook tappen en blindproeven.

Brouwerij Huyghe werd in 1906 opgericht en maakte toen de pils, Golden Kenia. Onder impuls van de derde generatie bedrijfsleiders Anita Huyghe, Jean De Laet en later Alain De Laet, huidig gedelegeerd bestuurder, zal de brouwerij zich focussen op de blonde bieren van hoge gisting met Delirium Tremens als hun ‘meesterwerk’. Andere pareltjes zijn La Guillotine en Averbode abdijbier. De brouwerij kende een spectaculaire groei. De hypermoderne brouwzaal (Krones) werd in oktober 2011 gerealiseerd en heeft een capaciteit van 350.000 hectoliter. 75% van de omzet wordt gehaald uit export naar meer dan 94 landen.

De bieren van Brouwerij Huyghe genieten ook internationaal naam en faam. Ze hebben al heel wat gerenommeerde prijzen in de wacht weten te slepen. Begin augustus nog pakte Delirium Tremens de zilveren medaille en de Delirium red de bronzen medaille op de ‘International Beer Challenge’ in Londen. Men haalde in 2017 reeds 12 medailles binnen, een mooie en verdiende prestatie!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is