Els en Andries

De afdelingen N-VA Merelbeke en Melle hebben op de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie in De Merelaar bekendgemaakt dat ze Andries Gryffroy als lijsttrekker aangeduid hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuwe fusiegemeente Merelbeke-Melle. Andries Gryffroy is sinds 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger en staat op een prominente plaats 5 voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement. Hij is gekend als dé energie- en klimaatspecialist voor N-VA in het Vlaams Parlement.

De N-VA kan in Merelbeke en Melle ook rekenen op andere sterkhouders én vernieuwing om de top van hun lijst te vervolledigen. Op de tweede plaats staat Els Sys, op heden voorzitter van N-VA Merelbeke en beroepsmatig actief als onderwijsinspecteur. Ze was heel wat jaren directeur van de gemeenteschool in Merelbeke. De derde plaats is voor Erwin Van Heesvelde, al 12 jaar schepen van financiën voor N-VA in Melle, en 18 jaar gemeenteraadslid. Op de vierde plaats zorgt de N-VA ook voor vernieuwing en verjonging met de jonge advocate Adeline De Clercq. De top 5 wordt afgesloten met Joris Van De Vyver, private banker, arrondissementsvoorzitter en lid van de nationale partijraad van N-VA. De lijstduwer wordt Frank De Vis die al 18 jaar N-VA schepen voor ruimtelijke ordening en sport is, in Melle.

Rik De Vis, fractieleider N-VA in Merelbeke, wordt de kandidaat voor Merelbeke-Melle voor de provincieraadsverkiezingen. Ook de andere mandatarissen van N-VA Merelbeke en N-VA Melle en vele van de bestuursleden staan te popelen om met een plaats op de N-VA lijst ervoor te zorgen dat N-VA in Merelbeke-Melle een knap resultaat neerzet.

De N-VA ploeg wil focussen op een gezond financieel beleid en de gemeentelijke belastingen verlagen. Daarnaast wil het nog meer inzetten op een betere levenskwaliteit, met een zwaartepunt op cultuur- sport-natuur-welzijn. Maar dienstverlening blijft, en dit zeker binnen een fusie, een prioritair aandachtspunt. Zodat de inwoner kan blijven rekenen op een dienstverlening dicht bij de burger.

Ook te lezen op: 

HLN: https://www.hln.be/merelbeke/vlaams-volksvertegenwoordiger-andries-gryff...

Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240121_95117480