Villa Politica

De voorbije jaren heb ik me vastgebeten in dossiers als energie, klimaat, ondernemerschap en innovatie. Als ingenieur en voormalig ondernemer met een uitgebreide ervaring weet ik van aanpakken. Dat is noodzakelijk in de politiek.
Volgens De Tijd stelde ik de meeste mondelingen vragen en Het Nieuwsblad omschrijft mij als een ‘topper’. In Villa Politica werd ik zelfs met een knipoog de ‘luis in de pels’ genoemd van de minister van energie. Een waardering voor 5 jaar hard werk. Dit is leuk, maar het werk is nog helemaal niet af.

Binnen de N-VA ben ik mee het gezicht van het ecorealisme. De zorg voor het klimaat en de energietransitie zijn belangrijke uitdagingen. Wij doen niet mee aan het doemdenken en blijven optimistisch over de toekomst. Om te gaan naar een omslag in het energie- en klimaatbeleid, met een duurzame economische groei, moeten we immers volop investeren in kennis, technologie en innovatie. Wij gaan ook voor ambitieuze doelstellingen, maar mogen het draagvlak bij de gezinnen en de ondernemingen niet uit het oog verliezen. Zo moeten oplossingen steeds betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam zijn. 
Voor ons geen taboes. Zo willen wij de 2 jongste kernreactoren minimaal 10 jaar langer openhouden in plaats van miljarden in CO2-uitstotende gascentrales te pompen. 

Mijn batterijen zijn opgeladen om mij na 26 mei energiek en gemotiveerd in het Vlaams parlement verder op deze dossiers toe te leggen. 

Mag ik rekenen op jouw stem?

Met vriendelijke groet

Andries