Irena - januari 2019

Door Andries Gryffroy op 12 januari 2019, over deze onderwerpen: Energie

Reeds 4 jaar volg ik de internationale congressen van Irena Legislators : dit gaat over “clean and green energy”. Al 4 jaar hamer ik op de noodzakelijke betaalbaarheid van Renewable Energy. Vandaag lees ik in alle belangrijke documenten van IRENA dat iedereen moet toegang hebben tot energie, en dat energie betrouwbaar (reliable) en betaalbaar (affordable) moet zijn. Dit standpunt wordt nu ook overgenomen en verdedigd door alle parlementsleden van over de gehele wereld en hier aanwezig.

Actief meewerken op het internationaal niveau werkt dus. We moeten geen superhoge doelstellingen rondtoeteren, maar zoeken naar de meest betaalbare maatregelen om tot een doelstelling te komen en “netwerken”. Ook via de IPU (interparlementaire unie) heb ik, samen met een Vietnamese collega, een rapport en resolutie opgemaakt omtrent de noodzakelijke betere samenwerking tussen de overheid en de private sector om onze energie- en klimaatdoelstellingen te realiseren.

Op deze meeting bij IRENA hadden zij mij gevraagd om voor een forum van zowel grote private spelers, overheid en regeringsleden, en parlementsleden, de IPU resolutie kort toe toelichten. In het daaropvolgende debat was er een boeiende discussie tussen deze drie groepen om te kijken waar er raakvlakken zijn tussen “public and private sector”.

Alle kleine beetjes helpen, maar het gaat vooruit. Tevreden dat ik dit internationale netwerk verder kan uitbouwen en eigenlijk ook wel blij dat je na 4 jaar toch wat internationale erkenning hiervoor krijgt.

Via deze link kan je mijn speech (pdf) nalezen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is