Het zijn niet altijd de luidste roepers of de politici die het vaakst in de media komen die het verschil maken in het Vlaams Parlement. Soms zijn het ook de stille krachten, die in de luwte uw problemen proberen op te lossen. Welke parlementsleden haalden echt alles uit hun mandaat en zijn de absolute voorbeelden voor de komende lichting? Ontdek het hier.

Met 124 zijn ze, de Vlaamse volksvertegenwoordigers. En hoewel je ze niet altijd ziet zitten in het halfrond, zijn de meesten wel degelijk aanwezig. Onder hen veel ‘zesjes’, grijze middenmoters. Maar onze politieke reporters Fleur Mees en Astrid Roelandt trokken op onderzoek en selecteerden een reeks parlementsleden die écht een verschil hebben gemaakt – die vindt u hieronder – én degenen die gewoon hun broek kwamen verslijten (of zelfs dat niet).

Andries Gryffroy (N-VA): dé energiespecialist

Energiespecialist Andries Gryffroy (N-VA) onderhandelde mee over het energieluik van het regeerakkoord en heeft met de goedkeuring van minister Zuhal Demir een deel zelf uitgevoerd in het parlement. Onder zijn impuls werd energieregulator VREG omgevormd tot één overkoepelende regulator voor alle infrastructuur (gas, elektriciteit, warmte, kabel, riolering en water).

Hij zette ook in op energie-efficiëntie en energieleningen, op zonnepanelen op sociale woningen en werkte het verbod op de plaatsing van stookolieketels uit wanneer er een aardgasnet in de straat is. Een uiterst waardevolle werkkracht met veel technische kennis van zaken, die in sneltempo weet te hervormen.

Bron: Het Laatste Nieuws (11/05/24)

Onderwerpen