Vlaams Parlement

Andries Gryffroy zetelt sinds 2014 in het Vlaams Parlement. Hij beet zich vast in dossiers als energie, klimaat, ondernemerschap en innovatie. Andries was een bezige bij in het Vlaams parlement. Hij werd gewaardeerd om zijn uitgesproken visie en technische kennis. In Villa Politica werd hij met een knipoog de ‘luis in de pels’ genoemd van de minister van energie.

Andries is in de N-VA het gezicht van het ecorealisme. Deze legislatuur zal hij zich opnieuw inzetten voor de energietransitie en het klimaat met de focus op een duurzame economische groei, een breed draagvlak en de betaalbaarheid.

Als N-VA energiespecialist met bijzondere interesse voor innovatie en ondernemerschap heb ik de afgelopen jaren ervaren dat je in het parlement met constructieve voorstellen en dossierkennis het verschil kan maken. De komende 5 jaren zal ik me energiek en gemotiveerd verder inzetten’, stelt Andries Gryffroy.

Ondervoorzitter N-VA fractie

Samen met Annabel Tavernier werd Andries Gryffroy vandaag door de N-VA fractie in het Vlaams Parlement verkozen tot ondervoorzitter. ‘Ik bedank de fractie voor het vertrouwen. Samen met Annabel zullen we Matthias Diependaele bijstaan om de grootste fractie van het Vlaams Parlement in goede banen te leiden. Wij hebben de ambitie om vanuit het parlement op het beleid van de volgende regering te wegen en de belangen van de Vlamingen te verdedigen’, besluit Andries Gryffroy.