Op 14 oktober duw ik mee de provinciale lijst

Door Andries Gryffroy op 6 juli 2018, over deze onderwerpen: Melle en de regio

Op 14 oktober duw ik samen met mijn federale collega Sarah Smeyers de provincieraadslijst voor het arrondissement Gent-Eeklo. Samen zetten we onze schouders mee onder een sterke N-VA lijst van gedreven kandidaten. Met volle overtuiging ondersteun ik al de kandidaten op de lijst en zal ik me volledig inzetten om de partij nog sterker te maken in Oost-Vlaanderen. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team het verschil zullen maken. 

Persbericht: N-VA Gent-Eeklo maakt lijst voor provincieraadsverkiezingen bekend

Ondanks het sterke resultaat in 2012 werd de N-VA door de traditionele partijen in de oppositiebanken geduwd. De daaropvolgende zes jaar heeft de N-VA-provincieraadsfractie zich opgesteld als een kritische maar ook constructieve stem in het provinciaal beleid. Op 14 oktober a.s. wil de N-VA opnieuw de grootste partij van Oost-Vlaanderen worden in de provincieraad zodat de traditionele partijen niet meer om de N-VA heen kunnen.

De lijst voor het kiesdistrict Gent-Eeklo wordt getrokken door huidig provincieraadslid en Evergems OCMW-voorzitter Kurt Moens, gevolgd door gemeenteraadslid Karlijn Deene uit Gent. Ondernemer en voormalig voorzitter van Unizo Oost-Vlaanderen Bart Vermaercke uit Deinze staat op plaats drie en huidig provincieraadslid en voormalig schepen Rik De Vis uit Merelbeke staat op plaats vier.

Op plaats vijf vinden we OCMW-voorzitter Linda Detailleur uit Zulte terug. Met Tom Van Damme uit Eeklo en Michael Ally uit Aalter op de plaatsen zes en zeven staan er twee studenten op de lijst. In het midden van de lijst staat zelfstandig reisagent Katleen De Kesel uit Maldegem. Afdelingsvoorzitter en advocaat Rik Van Leemputten uit Lochristi en  ondernemer Christof Van Hulle uit Lievegem zijn terug te vinden op de plaatsen negen en tien.

De lijst wordt vervolledigd door OCMW-raadslid Annick Michem uit Gent, parlementair medewerker Ankie D’Hollander uit Gavere en gewezen Vlaams Parlementslid en tandarts Caroline Croo uit Melle. Deze drie dames staan op plaatsen elf, twaalf en dertien. Federaal Parlementslid Sarah Smeyers en Vlaams Parlementslid Andries Gryffroy duwen de lijst. Sarah is OCMW-voorzitter in Aalst en ondanks haar jonge leeftijd behoort ze tot de anciens van de Kamerfractie. Andries is voormalig fractievoorzitter in de provincieraad en in het Vlaams Parlement volgt hij als energiespecialist het energie- en klimaatdossier nauwgezet op.

Lijsttrekker Kurt Moens is opgegroeid te Ertvelde-Rieme, een dorp langsheen het kanaal Gent-Terneuzen waar hij nog steeds woont. Als opvoeder werkte hij een tiental jaar in een instelling voor personen met een mentale beperking. De laatste 15 jaar is Kurt leerkracht godsdienst in het secundair onderwijs van Zelzate. Kurt is een N-VA’er van het eerste uur. Momenteel is Kurt OCMW-voorzitter van Evergem, voorzitter van het Zorgbedrijf Meetjesland en provincieraadslid. In de provincieraad volgt hij de dossiers rond onderwijs en erediensten op.  

Met deze lijst wil de N-VA opnieuw een goed resultaat neerzetten om zo de broodnodige verandering te brengen in de provincie Oost-Vlaanderen op het vlak van efficiëntie en goed bestuur. ‘De lijst van Gent-Eeklo is een sterke ploeg met een mix van ervaring en jeugdig talent en een goed evenwicht tussen de regio’s van het kiesdistrict’, stelt lijsttrekker Kurt Moens.

“Onder impuls van de N-VA werden de provincies de voorbije jaren reeds grondig afgeslankt. De bevoegdheden werden ingeperkt, het aantal provincieraadsleden halveert en het aantal gedeputeerden daalt van zes naar vier. Zolang de provinciebesturen bestaan, wil de N-VA echter ook daar op het beleid wegen en gaan voor goed bestuur. Wij zijn als partij ideaal geplaatst om de verandering ook op het provinciale niveau in goede banen te leiden.”, aldus lijsttrekker Kurt Moens

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is