Het Nieuwsblad: "N-VA wil meer wegen op nieuw kartel"

Door Andries Gryffroy op 14 september 2017, over deze onderwerpen: Melle en de regio

De helft van de plaatsen op de CD&V/N-VA-kartellijst gaat naar N-VA'ers. Dat zegt Vlaams parlementslid en N-VA-regiocoördinator Andries Gryffroy. “CD&V krijgt de eerste en de laatste plaats en wij krijgen plaatsen 2, 3 en 4.” Gryffroy vond dat “CD&V in 2012 te veel woog op de lijstvorming” en eiste nu een fiftyfifty-verdeelsleutel. “Voor de uitvoerende mandaten geldt hetzelfde.”

N-VA-voorzitter Bart De Wever had de afdelingen nochtans opgeroepen om zo veel mogelijk onder de eigen naam op te komen.

Op arrondissementeel niveau vroeg men inderdaad waarom we niet onder de naam N-VA opkomen”, zegt Gryffroy. “Maar als we daardoor in de oppositie zouden belanden, zouden we helemaal niet kunnen wegen op het beleid. En als er de volgende bestuursperiode een gemeentefusie zou komen, kan je daar enkel invloed op uitoefenen vanuit de meerderheid.”

Verwacht wordt dat burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V) de lijst trekt. Hij had al aangekondigd dat hij voor een derde ambtstermijn gaat. “Of ik op de lijst zal staan? Dat heb ik nog niet uitgemaakt, maar een mandaat in de gemeenteraad is altijd interessant voor een parlementslid”, besluit Andries Gryffroy.

Bron: Het Nieuwsblad - 14 september 2017

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is