Andries Gryffroy en Annabel Tavernier ondervoorzitters N-VA-fractie Vlaams Parlement

Door Andries Gryffroy, Annabel Tavernier op 19 juni 2019, over deze onderwerpen: N-VA, Verkiezingen 2019

Andries Gryffroy en nieuwkomer Annabel Tavernier zijn aangeduid als de twee nieuwe ondervoorzitters van de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement.

Met 35 parlementsleden en meer dan 50 politieke medewerkers is de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement ook een kmo. Om die in goede banen te leiden zal fractievoorzitter Wilfried Vandaele worden bijgestaan door Andries Gryffroy en Annabel Tavernier in het ‘fractiebureau’ van de N-VA-fractie. Vandaele: “Ik wil Andries en Annabel feliciteren nu de fractie hen aanduidde als mijn linker- en rechterhand. Met deze mix van ervaring en verjonging kunnen we er weer tegen aan om met onze fractie de komende vijf jaar het verschil te maken.”

Andries Gryffroy: ondernemer in het parlement

Andries Gryffroy werd in 1963 geboren in Roeselare, maar woont ondertussen al meer dan 25 jaar in het Oost-Vlaamse Melle. Gryffroy’s verhaal begon als lid van de VUJO (Volksuniejongeren). Daarna ging het via de partijraad van de N-VA (2006) over algemeen penningmeester (2007), algemeen secretaris (2011) en fractievoorzitter in de Oost-Vlaamse provincieraad (2012) tot parlementslid in 2014.

Ook inhoudelijk was de rode draad duidelijk. Gryffroy studeerde af als industrieel ingenieur en in 1994 begon hij een eigen bedrijf in energie-consultancy Eind 2014 verkocht hij dat om zich voltijds op de politiek toe te leggen. Die passie en kennis trok hij door naar het Vlaams Parlement, waar hij al snel werd erkend als energiespecialist door vriend en vijand. Een ondernemer in het parlement dus. En dat ondernemerschap wil Andries Gryffroy meenemen naar het fractiebureau van de N-VA.

Annabel Tavernier: de jongste, met internationale ervaring

Annabel Tavernier is met haar dertig lentes de jongste N-VA’er en nieuw in het Vlaams Parlement. Ze is een geboren en getogen Oostendse die nu, wonend in Schaarbeek, ook al enige tijd ook een trotse Brusselse is. De jonge politica studeerde en deed stage in Gent, Brussel, Zweden, Zuid-Afrika, Namibië, Wenen en Californië. Na haar studies ging Annabel aan de slag ging als adviseur Buitenlandse Zaken in het Europees Parlement (ECR-fractie). Die internationale ervaring wil zij graag binnen brengen in het Vlaams Parlement. Tavernier is ondervoorzitter van N-VA Brussels Hoofdstedelijk Gewest en voorzitter van de lokale N-VA-afdeling (Schaarbeek - Evere - Sint-Joost-ten-Node).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is